Vissza a hírekhez
Interaktív Méhészeti Kiállítás átadó 2018.09.22.
hozzáadva: 2018-09-25 10:40:41
2018. szeptember 22-én Niklán ünnepélyesen átadták az Interaktív Méhészeti Kiállítást.


2018. szeptember 22-én Niklán ünnepélyesen átadták az Interaktív Méhészeti Kiállítást. A TOP pályázaton közel 150 Mft.- támogatást nyert Nikla Község. A beruházás célja a település turisztikai vonzerejének növelése.
A beruházás során a már funkcionáló IKSZT ház átalakítása történt meg. Az új tér bemutatja a Magyarországi és helyi, valamint a környező méhészeteket, valamint a mézzel, méhészettel kapcsolatos irodalmi és képzőművészeti alkotásokat.
A megjelenteket Dr. Fülöpné Kesztyüs Ágota polgármester köszöntötte, majd dr. Kurucz Ádám Konrád tolmácsolásában meghallgathatták a jelenlevők Berzsenyi Dániel „Életfilozófia” című versét, ezt követően Kozma Krisztián előadásában Berzsenyi Dániel „A múzsához” című versét hallhatták.
Az ünnepségen részt vett és beszédet mondott Móring József Attila Országgyűlési Képviselő és Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.
Sudár János plébános úr megáldotta az Interaktív Méhészeti Kiállítást, a méhészeket, a mézlovagokat és a mézeket is.
A délutánt különböző fellépők műsorai tették színesebbé. A Kéthelyi Asszonykórus, a Marcali Dalárda, a Royal Dance-Sings, a Baglas Néptánc Együttes, Postás Józsi és a nap végét a Capuccino Együttes színvonalas zenei előadása zárta.
Mindez alatt sok kísérőprogram tarkította, minden korosztály számára az egész délutánt. Különböző egészségügyi szűrések, ifjúságsegítő programok, egészséges étkezés-életmód tájékoztatók, kreatív kézműves programok, kisebbeknek arcfestés, csillámtetoválás, valamint kézműves kirakodó vásár.Képek a galériában